joi, 24 ianuarie 2013

Imbecilitate britanică

Trebuie oare să fii  "specialist" englez, ca să fii aşa de tâmpit ??? 

"95% dintre români înţeleg spontan limba  moldovenească"   

Un studiu iniţiat de comitetul pe probleme de lingvism  al Uniunii Europene a relevat, în mod absolut surprinzător, că: 95.26% dintre  români înţeleg spontan limba oficială a Republicii Moldova, respectiv, limba  moldovenească. 

"Fenomenul este cu atât mai teribil, cu cât limba în cauza  este, după cum probabil se cunoaşte, una dintre cele mai noi limbi  indo-europene, apărută pe planetă de abia de două decenii, mai exact, în  anul 1989".         

Uluiţi, "cercetătorii britanici" afirmă că singura  explicaţie plauzibilă este că românii sunt înzestraţi genetic cu inteligenţă  deosebită, talent în comunicare şi o profundă înclinaţie spre limbi străine.  

Un argument invocat în sprijinul acestei teorii este şi acela că procentul de  4,74% din populaţie care nu manifestă o asemenea întelegere spontană este reprezentat de minorităţi naţionale, în special ungare, care de asemenea, nu înţeleg nici limba română. 

Studiul a fost demarat de autorităţile europene, în  încercarea de a cuantifica necesarul de traducători autorizaţi din limba  română, în "limba moldovenească". 

Dr. Lucian Munteanu  comentează:
De fapt, nu chiar toţi britanicii sunt idioţi. Premierul Camerun este genial ca om politic vizavi cu leprele din UE. O ştire de ultimă oră precizează  că în prezent faimoşii cercetători au ca preocupare predilectă aflarea cauzei (şi mai ales a scopului) pentru care toate insectele cunoscute au un număr par de picioare, adică cu soţ. Mirarea lor este că acest număr de piciare este divizibil întotdeauna cu 2, ba uneori şi cu 3, când numărul acestor picioare este 6! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu